RECEPT ZA POSNI HLEB: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki

Novosti online

11. 12. 2024. u 07:00

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

Foto: Shutterstock

To nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci:

  • 200g crnog brašna i oko 300 g belog brašna
  • 1 kesica kvasca
  • so 
  • dve čaše tople vode
  • malo šećera
  • kašika susama i kašika lana
  •  

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.

Mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo.

U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.

Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.

(trpeza)

Pogledajte više