KOLAČ SA VIŠNJAMA: Zasladite predstojeće dane ovim sočnim zalogajima

Новости онлине 06. 12. 2024. u 15:00

Brzi kolač koji svi vole.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba

Sastojci:

  • 300-400 g odleđenih višanja
  • 4 jajeta
  • 10 kašika šećera
  • 16 kašika jogurta
  • 16 kašika brašna
  • 14 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Umutiti cela jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta. Izvaditi, rasporediti očišćene i oceđene višnje i vratiti u rernu. Peći još 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je kolač unutra pečen. Gotov hladan kolač posuti šećerom u prahu.

(trpeza)

Pogledajte više