DVA NAJLEPŠA RECEPTA ZA POSNI BAKIN KOLAČ: Sigurni smo da će vas toliko oduševiti da ćete ih rado praviti i kada prođe post
Новости онлине
06. 12. 2024. u 11:00
Ukoliko volite bakin kolač, treba da znate da ga možete napraviti i u posnim varijantama tako da budu podjednako ukusni kao i kada ih spremate sa jajima i mlekom.
Posni bakin kolač sa kiselom vodom
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
- rendana kora jednog limuna ili narandže
Priprema:
U posudu sipajte kiselu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Zagrejte aparat za bakin kolač, premažite uljem ako je potrebno, i sipajte po kašiku smese na svaki kalup. Pecite dok kolači ne porumene i postanu hrskavi.
Posni bakin kolač sa orasima
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 100 ml ulja
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U posudu sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlevene orahe, cimet, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
Pogledajte više