DVA NAJLEPŠA RECEPTA ZA POSNI BAKIN KOLAČ: Sigurni smo da će vas toliko oduševiti da ćete ih rado praviti i kada prođe post

Новости онлине 06. 12. 2024. u 11:00

Ukoliko volite bakin kolač, treba da znate da ga možete napraviti i u posnim varijantama tako da budu podjednako ukusni kao i kada ih spremate sa jajima i mlekom.

Foto: Shutterstock

Posni bakin kolač sa kiselom vodom
 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 150 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • rendana kora jednog limuna ili narandže

Priprema:

U posudu sipajte kiselu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi.

Dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Zagrejte aparat za bakin kolač, premažite uljem ako je potrebno, i sipajte po kašiku smese na svaki kalup. Pecite dok kolači ne porumene i postanu hrskavi.

Foto Printskrin Youtube

Tekst potpisa

Posni bakin kolač sa orasima
 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 ml gazirane mineralne vode
  • 100 ml ulja
  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

U posudu sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlevene orahe, cimet, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Foto: Shutterstock

 

Pogledajte više