OMILJENO KARAĐORĐEVO JELO: Kremasta papula na starinski način
06. 12. 2024. u 09:00
Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
- 500 g belog pasulja tetovca
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 dl ulja
- sitna crvena paprika
- biber
- so
Priprema:
Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite s kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvao i izmiksirajte, kako biste dobili finu glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju a zatim dodajte izmiksiran pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.
(trpeza)
Pogledajte više