OMILJENO KARAĐORĐEVO JELO: Kremasta papula na starinski način

Novosti online

06. 12. 2024. u 09:00

Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g belog pasulja tetovca
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl ulja
  • sitna crvena paprika
  • biber
  • so


Priprema:
Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite s kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvao i izmiksirajte, kako biste dobili finu glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju a zatim dodajte izmiksiran pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.

(trpeza)

Pogledajte više