STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta
27. 11. 2024. u 17:00
Ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 2 jaja
- 6 kašika brašna
- kašičica šećera
- 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
- po želji cimet i šećer u prahu
Priprema:
Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sa strane.
Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.
Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.
Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.
(Ona)
Pogledajte više