STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta

Novosti online

27. 11. 2024. u 17:00

Ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 2 jaja
  • 6 kašika brašna
  • kašičica šećera
  • 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
  • po želji cimet i šećer u prahu

Priprema:

Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sa strane.

Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.

Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.

Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.

(Ona)

Pogledajte više