STARINSKE ŠUFNUDLE PUNJENE SIROM, A PRELIVENE KAJMAKOM: Jelo koje će mnoge podsetiti na detinjstvo

Новости онлине 21. 11. 2024. u 12:30

Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalna za večeru.

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 žumance
  • 150 g brašna
  • malo soli
  • 100 g starog, masnog sira
  • malo starog kajmaka za preliv
  • tri kašike mleka
  • prezle, ulje

Priprema:
Skuvati u ljusci krompir i oguliti ga. Odmah ga izgnječiti, pa dodati žumance, so, sir i brašno i umesiti glatko testo, iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budu mekani na dodir. U šerpu sipati ulja, dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to.
Preliti starim kajmakom, a pre toga kašiku kajmaka pomešati sa tri kašike mleka.

(trpeza)

Pogledajte više