KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA: Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru

Novosti online

21. 11. 2024. u 11:00

Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja džema po izboru
  • 1kg krompira
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

Operite krompir pa ga skuvajte u ljusci. Onda ga oljuštite pa ga izgnječite kao pire. Umešajte 2 šolje brašna pa zamesite testo. U šerpu sipajte tri litra vode, pa ostavite da proključa. Rukom napravite loptice od testa. Spljoštite svaku pa u sredinu stavite kašičicu džema. Oblikujte knedlu pa spuštajte u ključalu vodu. Kad se podignu na površinu vadite ih rupičastom kašikom. Zatim, valjajte svaku knedlu u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilin-šećera. Služite tople.

(trpeza)

Pogledajte više