KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA: Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
21. 11. 2024. u 11:00
Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja džema po izboru
- 1kg krompira
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Operite krompir pa ga skuvajte u ljusci. Onda ga oljuštite pa ga izgnječite kao pire. Umešajte 2 šolje brašna pa zamesite testo. U šerpu sipajte tri litra vode, pa ostavite da proključa. Rukom napravite loptice od testa. Spljoštite svaku pa u sredinu stavite kašičicu džema. Oblikujte knedlu pa spuštajte u ključalu vodu. Kad se podignu na površinu vadite ih rupičastom kašikom. Zatim, valjajte svaku knedlu u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilin-šećera. Služite tople.
(trpeza)
Pogledajte više