TRADICIONALNA GIBANICA: Uživaćete u svakom zalogaju, prema receptu naših baka
07. 11. 2024. u 07:00
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- 1/2 l jogurta
- 2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojte kore pa jednu stavite u podmazan pleh, drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojte 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(trpeza)
Pogledajte više