TRADICIONALNA GIBANICA: Uživaćete u svakom zalogaju, prema receptu naših baka

Novosti online

07. 11. 2024. u 07:00

Sočna pita raspametiće i one izbirljive.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 1/2 l jogurta
  • 2 dl ulja
  • 2 dl kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojte kore pa jednu stavite u podmazan pleh, drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojte 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

(trpeza)

Pogledajte više