STARINSKI ROLAT S JABUKAMA: Jednostavan rolat, lako se pravi, a neodoljivo podseća na detinjstvo
Jednostavni rolat sa jabukama po ovom receptu, toliko lako se pravi da bukvalno uspeva svima. Vazdušasto meko testo i sočni fil će svakoga ubediti da ste pravi ekspert za kolače. Uz dodatak oraha i cimeta kućom će se širiti dobro poznati miris na bakinu kuhinju.
Sastojci:
- 6 jabuka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika cimeta
- 50 g oraha
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 150 g brašna
- 12 g praška za pecivo
Priprema:
Jabuke oljuštite i narendajte na krupnije rende. Pospite ih šećerom i cimetom, pa propržite na umerenoj vatri da se karamelizuju i puste sok. Pomešajte ih sa seckanim orasima i ostavite da se prohlade. Pleh obložite papirom za pečenje, pa jabuke ravnomerno rasporedite, tako da dobijete koru debljine pola centimetra. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo, pa još jednom kratko izmiksajte da dobijete glatko testo. Prelijte ga u pleh preko jabuka i ravnomerno razmažite. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi, pa izvrnite na drugi papir za pečenje i pažljivo zamotajte rolat. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa ga secite na parčiće i služite. Po želji ga pospite šećerom u prahu.
(stvar ukusa)