STARINSKI ROLAT S JABUKAMA: Jednostavan rolat, lako se pravi, a neodoljivo podseća na detinjstvo

Novosti online

18. 10. 2024. u 07:00

Jednostavni rolat sa jabukama po ovom receptu, toliko lako se pravi da bukvalno uspeva svima. Vazdušasto meko testo i sočni fil će svakoga ubediti da ste pravi ekspert za kolače. Uz dodatak oraha i cimeta kućom će se širiti dobro poznati miris na bakinu kuhinju.

Printscreen/YT/Fatto in Casa da Alba

Sastojci:

  • 6 jabuka
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika cimeta
  • 50 g oraha
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 ml mleka
  • 150 g brašna
  • 12 g praška za pecivo

Priprema:

Jabuke oljuštite i narendajte na krupnije rende. Pospite ih šećerom i cimetom, pa propržite na umerenoj vatri da se karamelizuju i puste sok. Pomešajte ih sa seckanim orasima i ostavite da se prohlade. Pleh obložite papirom za pečenje, pa jabuke ravnomerno rasporedite, tako da dobijete koru debljine pola centimetra. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo, pa još jednom kratko izmiksajte da dobijete glatko testo. Prelijte ga u pleh preko jabuka i ravnomerno razmažite. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi, pa izvrnite na drugi papir za pečenje i pažljivo zamotajte rolat. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa ga secite na parčiće i služite. Po želji ga pospite šećerom u prahu.

(stvar ukusa)

Pogledajte više