RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: Najlepši hrskavi kolač iz rerne
Potpuno drugačiji kolač sa jabukama-krambl koji ćete odmah zavoleti.
Sastojci:
Za nadev:
- 450 g jabuka
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašika brašna
- 1 prstohvat mlevenog cimeta
Ostalo:
- 300 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 175 g smeđeg šećera
- 200 g maslaca + 1/2 kašike maslaca
Priprema:
Pomešajte šećer i brašno u velikoj posudi. Uzmite malo putera i umešajte u smesu s brašnom. Mešajte dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Stavite oljuštene jabuke bez koštica u veliku posudu te pospite šećerom, brašnom i cimetom. Sve dobro promešajte. Namastite vatrostalnu posudu s pola kašike putera. Unutra stavite jabuke i pospite pripremljenom smesom od brašna, maslaca i smeđeg šećera. Pecite 40-45 minuta i poslužite uz kuglu sladoleda od vanile. (trpeza)