RECEPT ZA ČUVENU SRPSKU ŠARENU SALATU: Nema ukusnije zimnice od nje, a čuva zdravlje jer je puna vitamina

Novosti online

21. 09. 2024. u 07:00

Tokom zime nema lepše salate od one napravljene od mešanog povrća.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg kupusa
  • 2 kg krastavčića
  • 2 kg karfiola
  • 2 kg šargarepe
  • 2 kg zelenog paradajza
  • malo crvenog paradajza
  • 200 g soli
  • 250 g šećera
  • 1,5 dl sirćeta

Priprema:

Kupus očistiti i iseckati na sitno, zatim dodati seckanu šargarepu, krastavčiće, karfiol, zeleni paradajz i crveni paradajz (svo povrće iseckati, krafiol izdeliti na manje cvetiće).Sve sjediniti u velikoj posudi pa dodati so, šećer, sirće i sve dobro rukama izmešati. Ostaviti da stoji preko noći.

Tako će povrće da pusti vodu, a onda vam  ostaje samo da uzmete čiste, sterilisane tegle i da ih punite povrćem. Dobro nabijte povrće kako ne bi ostalo vazduha u njima.

Napunite ih tečnošću do vrha, a onda zatvorite folijom i poklopcem. Salatu pre serviranja preliti sa malo ulja.

(glossy)

Pogledajte više