RECEPT ZA PAPRIKE U PAVLACI: Nestvarnog su ukusa i prave se očas posla
20. 09. 2024. u 07:00
Paprike u kiseloj pavlaci spadaju u omiljenu salatu ili prilog jelima, a one nisu omiljene i zastupljene u brojnim kuhinjama bez razloga.
Sastojci:
- 2,5 kg paprike
- 1 kg kisele pavlake
- so po ukusu
Priprema:
Dobro operite paprike, pa očistite semenke i osušite ih.
U svaku papriku sipajte malo soli i razmažite je po unutrašnjim zidovima, pa ih ređajte po velikoj posudi okrenute otvorom nagore. Ostavite da odstoje preko noći.
Ujutro ih okrenite da ispuste tečnost, na oko sat vremena.
U međuvremenu pomešajte kiselu pavlaku sa oko tri kašike soli, pa njom filujte svaku papriku. Potom ih spolja namažite pavlakom i ređajte ih jednu pored druge u posudi.
Namažite jedan sloj pavlake, pa preko ređajte novi red paprika i tako sve dok ne potrošite materijal, a poslednji sloj bi trebalo da čini kisela pavlaka.
Stavite u frižider i služite posle nekoliko dana, idealno nakon jedne sedmice.
(Glossy)
Pogledajte više