RECEPT ZA PAPRIKE U PAVLACI: Nestvarnog su ukusa i prave se očas posla

Novosti online

20. 09. 2024. u 07:00

Paprike u kiseloj pavlaci spadaju u omiljenu salatu ili prilog jelima, a one nisu omiljene i zastupljene u brojnim kuhinjama bez razloga.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2,5 kg paprike
  • 1 kg kisele pavlake
  • so po ukusu

Priprema:

Dobro operite paprike, pa očistite semenke i osušite ih.
U svaku papriku sipajte malo soli i razmažite je po unutrašnjim zidovima, pa ih ređajte po velikoj posudi okrenute otvorom nagore. Ostavite da odstoje preko noći.
Ujutro ih okrenite da ispuste tečnost, na oko sat vremena.
U međuvremenu pomešajte kiselu pavlaku sa oko tri kašike soli, pa njom filujte svaku papriku. Potom ih spolja namažite pavlakom i ređajte ih jednu pored druge u posudi.
Namažite jedan sloj pavlake, pa preko ređajte novi red paprika i tako sve dok ne potrošite materijal, a poslednji sloj bi trebalo da čini kisela pavlaka.
Stavite u frižider i služite posle nekoliko dana, idealno nakon jedne sedmice.

(Glossy)

Pogledajte više