KROFNE SA DŽEMOM KAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Provereni recept sa kojim nema greške

Novosti online

26. 07. 2024. u 13:55

Mekane krofne su odlične kao posluženje za goste, ali i kao večera. Možete da ih punite sa džemom, ali i sa čokoladom ili nutelom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kvasac
  • 4 žumanca
  • 1/2 margarina
  • 1 kg brašna
  • Džem za punjenje
  • Ulje za prženje                                                                                                               

Priprema:

U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.

Pogledajte više