KROFNE SA DŽEMOM KAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Provereni recept sa kojim nema greške
26. 07. 2024. u 13:55
Mekane krofne su odlične kao posluženje za goste, ali i kao večera. Možete da ih punite sa džemom, ali i sa čokoladom ili nutelom.
Sastojci:
- 600 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanca
- 1/2 margarina
- 1 kg brašna
- Džem za punjenje
- Ulje za prženje
Priprema:
U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
Pogledajte više