OBAVEZNO PROBAJTE: Zapečeni hleb sa belim lukom

Novosti online

04. 07. 2024. u 07:00

Hrskav i aromatičan, zapečeni hleb sa belim lukom uvek je dobar izbor. Odlično se slaže uz ribu, ali možete da ga kombinujete i sa drugim jelima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
  • 60 g sitno rendanog parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 220° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U maloj činiji pomešajte beli luk, puter, peršun i so dok se dobro ne sjedine.

Isečene stranice hleba obilno namažite puterom sa belim lukom. Pospite parmezanom. Ređajte na pripremljeni papir.

Pecite hleb dok ne postane zlatan na ivicama, oko 10 minuta. Servirajte i uživajte.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više