UŠTIPCI OD TIKVICA: Lagani i vazdušasti, idealni su za doručak ili ručak

Novosti online

03. 07. 2024. u 07:00

Ovi uštipci mogu da stoje ceo dan i da opet budu sveži i lepi kada ih jedete.

Foto Jutjub

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 250ml jogurta
  • 3 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 do 200g. sira
  • Otprilike oko 500g. brašna

Preliv:

  • 1 vezica peršuna
  • nekoliko čena belog luka
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Izrendati tikvicu i posoliti je. Kada malo odstoji, ocediti je pa u nju dodati jaja, jogurt, biber, malo sirćeta, prašak za pecivo, sir i brašno. Umutiti ređu smesu pa je pržiti u ulju.

Napraviti preliv tako što izmešate peršun, beli luk i limun pa posuti po uštipcima.

(Still)

Pogledajte više