ČUPAVCI: Omiljeni kolač koji se topi u ustima

Novosti online

21. 05. 2024. u 17:00

Kolač koji obožavaju sve generacije i kojem nema ravnog. Spoj mekog peciva, kokosa i čokolade ne može da omane.

Foto Shutterstock

Sastojci: 

  • 3 jajeta
  •  15 kašika šećera
  •  1 dl ulja 
  • 1 dl mleka
  •  17 kašika mekog brašna
  •  1 kesica praška za pecivo
  •  malo soli

Preliv:

  •  250 g čokolade za kuvanje
  •  250 g maslaca
  •  oko 2 dl mleka
  • 300 g kokosa

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojena belanaca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati sneg od belanaca.

2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Peći oko 20 minuta dok ne porumeni. Hladan biskvit iseći na kocke.

3. Otopiti maslac i čokoladu pa dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.

4. U tanjir staviti kokos. Kocke biskvita sa svih strana umakati u preliv, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.

Pogledajte više