PROJARA SA SLANINOM I PEČENOM PAPRIKOM: Pravi gurmanski specijalitet
09. 05. 2024. u 19:00
Danas postoji milion recepata za projaru, a mi vam donosimo pravi domaćinski sa slaninom, pečenom paprikom i aromatičnim belim lukom. Ovako pripremljena projara će se svima dopasti, a zbog jogurta će biti i mekana.
Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g brašna
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g slanine
- 3 pečene paprike
- 4 čena belog luka
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i dodajte prašak za pecivo. Zatim sipajte kiselu vodu, jogurt, ulje i dodajte jaja. Dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Zatim u smesu dodajte seckanu slaninu koju ste prethodno propržili u suvom tiganju, seckanu pečenu papriku i mleveni beli luk. Lepo promešajte.
Dobijenu smesu za projaru sipajte u nauljenu tepsiju, a ako želite da budu u obliku mafina, smesu sipajte u kalup za mafine. Ako želite možete preko da pospete i malo rendanog sira.
Pecite projaru u zagrejanoj rerni na 200°S tačno 10 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180°S i pecite još 20 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Pogledajte više