PROJARA SA SLANINOM I PEČENOM PAPRIKOM: Pravi gurmanski specijalitet

Novosti online

09. 05. 2024. u 19:00

Danas postoji milion recepata za projaru, a mi vam donosimo pravi domaćinski sa slaninom, pečenom paprikom i aromatičnim belim lukom. Ovako pripremljena projara će se svima dopasti, a zbog jogurta će biti i mekana.

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g slanine 
  • 3 pečene paprike 
  • 4 čena belog luka 

Priprema:

U posudi pomešajte obe vrste brašna i dodajte prašak za pecivo. Zatim sipajte kiselu vodu, jogurt, ulje i dodajte jaja. Dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Zatim u smesu dodajte seckanu slaninu koju ste prethodno propržili u suvom tiganju, seckanu pečenu papriku i mleveni beli luk. Lepo promešajte. 

Dobijenu smesu za projaru sipajte u nauljenu tepsiju, a ako želite da budu u obliku mafina, smesu sipajte u kalup za mafine. Ako želite možete preko da pospete i malo rendanog sira. 

Pecite projaru u zagrejanoj rerni na 200°S tačno 10 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180°S i pecite još 20 minuta. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više