POHOVANI KAČKAVALJ: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno

Novosti online

04. 05. 2024. u 09:00

Tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme. Idealan prilog uz svako meso ili pomfrit.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 100 g prezli
  • ulje

Priprema:

Kačkavlje isecite na deblje listove, otprilike širine kažiprsta, pa ga stavite u zamrzivač.

Dok se kačkavalj hladi, pripremite prezle, brašno, umućenih jaja i čašu hladne vode.

Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.

Kačkavalj pržite u dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju.

(Ona)

Pogledajte više