POSNE, A ČOKOLADNE: Ako volite klasične princes krofne, ove ćete obožavati

Novosti online

26. 04. 2024. u 17:00

Idealne za vreme Velikog uskršnjeg posta, svečanu i slavsku trpezu, ili za obične dane, kada vam se jede nešto slatko.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 180 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 4 banane
  • Za fil:
  • 50 g pudinga od čokolade
  • 250 ml sojinog ili bademovog mleka
  • 75 g margarina
  • Za ukrašavanje:
  • posni šlag

Priprema:

Stavite ulje i vodu da proključaju, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte dok se masa ne sjedini. Dobijeno testo treba da bude kompaktno. Smesu prespite u drugu posudu, u nju dodajte pasiranu bananu i sve umutite mikserom dok se ne sjedini. Potom napravite krofnice i pecite ih na 180°S oko 40 minuta. Krem: Puding skuvajte u 250 ml mleka i ostavite da se ohladi. Posebno umutite margarin i sjedinite ga s ohlađenim pudingom. Dobijenim kremom filujte krofnice. Secite krofnice napola pa ih filujte dobijenim kremom, preko nanesite posni šlag i na kraju stavite drugu polovinu krofnice. Pospite ih šećerom u prahu.

(trpeza)

Pogledajte više