SLANI MAFINI SA JAJIMA I SLANINOM: Doručak koji ima sve što volite

Novosti online

19. 04. 2024. u 07:00

Vazdušasti i bogati ukusima.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1/3 čaše mleka
  • so
  • biber
  • 1 prut praziluka ili malo crnog luka
  • 200 g seckane slanine ili drugog mesa po želji
  • 100-150 g fete ili domaćeg sira

Priprema:

U jednoj činiji umutite jaja kao za omlet, dodajući malo mleka i začina.

Iseckajte luk na kockice ili kolutove, isto tako sir i slaninu.

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

Za to vreme, tankim slojem ulja premažite kalupe za mafine. Ovaj korak nemojte preskakati, jer je čišćenje zalepljenih mafina pravi haos.

U kalupe izmešano stavite sir, izabrano povrće i slaninicu.

Preko kašikom dodajte jaja, jednako u svakom kalupu i slobodno možete malo promešati sastojke sa dna, kako bi vaši mafin imali bogatiji ukus.

Pecite mafine u zagrejanoj rerni 15-ak minuta.

(Ona)

Pogledajte više