ROLAT SA DŽEMOM: Najlepši i najjednostavniji kolač po receptu naših baka

Novosti online

22. 04. 2024. u 15:00

BRZINSKA poslastica koja se uvek može jesti, a idealna je nakon porodičnog ručka.

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • džem po želji

Priprema:

Prvo odvojte belanca od žumanaca, pa zatim belanca umutite u čvrst sneg dodajući malo-pomalo šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodavati jedno po jedno žumance i jednu po jednu kašiku brašna. 

Nakon što se napravi lepa kremasta smesa sipati je u pleh koji ste prethodno podmazali i stavili preko njega pek-papir. 

Staviti da se peče oko 20 minuta na 220 stepeni. Potom izvadite i stavite preko kore vlažnu krpu. Posle oko 3-4 minuta namažite fil po želji i lagano urolajte. Isecite tanko krajeve, a onda secite na komade debljine oko 1-2 cm i služite. 

(Glossy)

Pogledajte više