ROLAT SA DŽEMOM: Najlepši i najjednostavniji kolač po receptu naših baka
22. 04. 2024. u 15:00
BRZINSKA poslastica koja se uvek može jesti, a idealna je nakon porodičnog ručka.
Sastojci:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- džem po želji
Priprema:
Prvo odvojte belanca od žumanaca, pa zatim belanca umutite u čvrst sneg dodajući malo-pomalo šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodavati jedno po jedno žumance i jednu po jednu kašiku brašna.
Nakon što se napravi lepa kremasta smesa sipati je u pleh koji ste prethodno podmazali i stavili preko njega pek-papir.
Staviti da se peče oko 20 minuta na 220 stepeni. Potom izvadite i stavite preko kore vlažnu krpu. Posle oko 3-4 minuta namažite fil po želji i lagano urolajte. Isecite tanko krajeve, a onda secite na komade debljine oko 1-2 cm i služite.
(Glossy)
Pogledajte više