POSNA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Mekana kao duša i nikad ukusnija

Novosti online

19. 04. 2024. u 13:00

Obično su nam je pravile bake, čiji nas ukusi vraćaju u detinjstvo, a danas pored klasične mrsne, možete napraviti i posnu.

Foto: Shutterstock

Služi se topla, a možete je napraviti i u kombinaciji različitih ukusa.

  • Sastojci:
  •  Za testo:
  • 5 dl mlake vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 2,5 dl ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
  • 1.100 g brašna
  • Za punjenje:
  • džem od šljiva
  • 100 g čokolade
  • Za premazivanje:
  • 1 kašika vode
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na dva dela. Kad nadođe testo, podelite ga na četiri dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažite džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek-papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.

(Still)

Pogledajte više