POSNA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Mekana kao duša i nikad ukusnija
19. 04. 2024. u 13:00
Obično su nam je pravile bake, čiji nas ukusi vraćaju u detinjstvo, a danas pored klasične mrsne, možete napraviti i posnu.
Služi se topla, a možete je napraviti i u kombinaciji različitih ukusa.
- Sastojci:
- Za testo:
- 5 dl mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 2,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1.100 g brašna
- Za punjenje:
- džem od šljiva
- 100 g čokolade
- Za premazivanje:
- 1 kašika vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na dva dela. Kad nadođe testo, podelite ga na četiri dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažite džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek-papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.
(Still)
Pogledajte više