POSNE ROLNICE SA CIMETOM: Poslastica koja će zadovoljiti sva čula

Новости онлине 16. 04. 2024. u 13:00

OVE mekane i neverovatne rolnice sa cimetom ne samo da su posne, već se prave od početka do kraja za svega jedan sat.

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 4 1/2 kaščice instant kvasca (2 paketa)
  • 1 šolja tople vode
  • 1/3 šolje rastopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 1/2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/4 šolje + 1 kašičica šećera
  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja (za fil)
  • 1 kašika cimeta (za fil)
  • 1/2 šolje smeđeg šećera (za fil)
  • 1 1/2 šolje šećera u prahu (za glazuru)
  • 2-3 kašike vode (za glazuru)
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile (za glazuru)

Priprema: 

Zagrejte vodu da bude topla i dospite u nju kašičicu šećera i sav kvasac. Promešajte i ostavite nekoliko minuta da se aktivira.

Dodajte trećinu šolje kokosovog ulja, so, dve šolje brašna, preostalu četvrtinu šolje šećera i mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte lagano i preostalo brašno dok se smeša ne povuče sa ivica posude, ali i dalje bude mekana i malo lepljiva.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i premesite nekoliko puta dok ne dobijete glatku loptu. Pospite posudu brašnom i vratite testo u posudu.

Ostavite po strani dok pripremate fil.

Kombinujte cimet i smeđi šećer u maloj posudi i promešajte.

Pospite pult sa još brašna i okrenite loptu testa na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte testo u pravougaonik i premažite sa dve kašike otopljenog kokosovog ulja, ostavljajući slobodan rub. Pospite ulje mešavinom cimeta i smeđeg šećera i rukama ga lagano pomerajte tako da ravnomerno obloži nauljeno testo. Zatim oklagijom lagano prevucite preko da biste utisnuli šećer i cimet u testo.

Počnite nežno da rolate testo i kada ga skroz urolate, isecite kolutove debljine oko tri centimetra i stavite ih u podmazan pleh. Trebalo bi da dobijete oko 12 rolnica.

Pokrijte rolnice plastičnom folijom i stavite na toplo mesto da se masa udvostruči, oko 20 do 30 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite rolnice da se peku oko 15 minuta.

Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih glazirate i servirate.

Glazuru napravite tako što ćete da pomešate šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanile. Ako je potrebno dodajte malo vode da se razredi ili šećer da se zgusne. Nanesite preko toplih rolnica sa cimetom.

(Ona)

Pogledajte više