KAKO SE SPREMA RIBA U TIGANJU, ŠERPI, RERNI: Kako bi riba bila ukusna morate da znate kako se priprema

Новости онлине 09. 04. 2024. u 20:30

Ribu možete da kuvate, pečete, ili pržite, a saznajte i kako to pravilno da radite.

Foto Shutterstock

Kako se prži u tiganju 

Kada pržite ribu u tiganju obavezno je pre toga uvaljajte u brašno. Ako imate teflonski tiganj, onda nemojte da nauljite, a za svaki drugi je dovoljno par kapi ulja. Stavite ribu u zagrejan tiganj, pa posle 3 minuta okrenite i pržite još 3 minuta.

Kako se peče u rerni

Kada pečete ribu obavezno je stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Ovo će obezbediti hrskavu koru i sprečiti da zagori. U proseku, tankom fileu je potrebno samo 10 minuta da se ispeče, a debljem oko 20 minuta.

Kako se kuva u šerpi

Kada ribu želite da skuvate, stavite je u bujon ili zagrejanu vodu sa uljem (najbolje maslinovim) i kuvajte na laganoj vatri dok riba ne omekša (oko 20 minuta).

Pogledajte više