DA VAM PITA BUDE KAO IZ PEKARE, MEKANA I SOČNA: Tajna je u prelivu koji pekari koriste, a mi vam donosimo recept

Novosti online

10. 04. 2024. u 09:00

Pita će biti bogatija od bilo koje druge, samo je potrebno da premažete kore ovim prelivom!

Foto: Jutjub/Printskrin/Mama Buba

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 šolje mleka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko jedan sat.

(superžena/b92)

Pogledajte više