NAPRAVITE IH I GARANTOVANO NEĆE OSTATI NIJEDNA: Punjene kiflice sa specijalnim premazom od maslinovog ulja i belog luka

Novosti online 22. 03. 2024. u 13:00

PUNjENE kiflice sa semenkama i belim lukom su prava čarolija. Njihov ukus odvešće vas ekspresno na mediteransku obalu i nećete moći da prestanete da ih jedete dok se ne ukaže dno činije.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 450 g brašna
* 2,3 dcl toplog mleka
* 5 kašika maslinovog ulja
* 9 g soli

 Kvasac:

* oko 40 ml tople vode
* 1 suvi kvasac
* 1 kašičica šećera

 Još: 

* 1 jaje za premaz

* semenke
* maslinovo ulje + beli luk
* nadev po želji

Priprema:

1. Formirajte kvasac tako što sve navedeno pomešate (voda, kvasac i šećer). Nakon 5-10 minuta spreman je.

2. Sve suve sastojke pomešajte, dodajte tečne i stavite u mikser na 7 minuta. Možete i mešati ručno. Testo je spremno kada se odvoji od zidova posude miksera. Nakon toga premesite sa jednom šakom brašna i zatim polijete uljem. Poklopite posudu i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.

3. Nakon sat vremena loptu podelite na 10 jednakih loptica po 70 g (za manje kiflice 50 gr). Oblikujete loptice i ostavite ih da narastu još pola sata.

4. Nakon pola sata razvucite kiflice, napunite i urolajte kao na videu. Namažite ih jajetom, prekrijete folijom i ostavite dodatnih pola sata u plehu u kojem ćete ih peći.

5. Nakon toga pospete ih semenkama i pečete u rerni na 220° dok ne porumene. Na samom kraju premazati sa belim lukom i maslinovim uljem.

Prijatno!

(Stil)

Pogledajte više