MIRIS I UKUS DETINJSTVA: Stara, dobra slatka poslastica - bundevara

Novosti online 23. 03. 2024. u 07:00

POSPITE ih šećerom u prahu i uživajte.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 8 tankih kora za pitu
* 500 gr rendane bundeve
* 150 gr šećera
* 4 kašike griza
* 1 kesica cimeta
* ulje

 Za posipanje:

* šećer u prahu

Priprema:

Uzeti po 2 kore, prvu poprskati uljem, preko staviti drugu koru, preko nje posuti kašiku griza, a zatim i rendanu bundevu.

Posuti sa po 3 kašike šećera i malo cimeta. Uviti u štrudlu i ređati u podmazan pleh.

Na isti način pripremiti još 3 rolnice. Peći na 200 stepeni dok fino ne porumene.

Gotove posuti šećerom u prahu.

(Trpeza)

Pogledajte više