DODAJTE OVU NAMIRNICU KOJU VEĆ IMATE U KUHINJI, I PROBLEM REŠEN: Kako da prilikom prženja luka ne usmrdite kuću?

Novosti online 18. 03. 2024. u 16:36

ZAŠTO se širi neprijatan miris kada pržite luk?

Foto Shutterstock

Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.

Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.

Dodajte sodu bikarbonu

Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone.

Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate.

Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti.

Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

(Trpeza)

Pogledajte više