STARINSKI KOLAČ KOJI SE VEOMA JEDNOSTAVNO PRAVI: Lenja pita s jabukama po receptu iz bakine sveske

Novosti online 11. 03. 2024. u 13:00

JEDAN od omiljenih, a takođe je i jeftin, s obzirom na to da većinu namirnica koje idu u kolač već imate u kući.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* jaja, 3 kom
* mast, 250 g
* šećer, 200 g
* jogurt, 200 ml
* brašno, 500 g
* prašak za pecivo,1
* jabuke, 1 kg
* cimet, rendana kora limuna, po želji

Priprema:

Umutiti cela jaja sa mašću i šećerom, dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati i narendanu koru limuna, pa testo podeliti na dva jednaka dela.

Jabuke narendati, pa kratko prodinstati na šporetu, da uvri višak tečnost. U zavisnosti od vrste jabuka, dodati šećera i cimeta po ukusu.

Foto Shutterstock

U podmazan pleh razvući jednu koru, pa po njoj rasporediti nadev od jabuka. Zatim pokriti drugom polovinom testa i peći na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.

Pita je pečena kada porumeni i kada se odvaja od ivica pleha.

Pečenu pitu posuti šećerom u prahu i seći na kvadrate.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više