STARINSKI RECEPT USPEVA ČAK I POČETNICIMA: Bakina štrudla sa orasima kojoj nema ravne
Novosti online
21. 02. 2024. u 09:00
OD nje će zamirisati cela kuća i svi će da vas pitaju kad će biti gotova
Sastojci za testo:
*1/2 kg brašna
*1 jaje
*2 žumanceta
*1 šolja ulja
*1 šolja mleka
*1 kašika suvog kvasca
*2 kašike šećera
* prstohvat soli
* malo mleka
Fil:
* 250 g šećera
* 3 dl vode
* 300 g mlevenih oraha
Priprema:
1. Kvasac potopiti u mleko s malo šećera. Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, prstohvat soli, ulje i nadošli kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Razviti dve kore.
2. Fil: prokuvati šećer s vodom (ako je gusto, dodati malo vode). Kad provri, dodati orahe. Filovati kore, a zatim uviti u rolat. Ostaviti da odstoji još 1 sat.
3. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Prohlađen rolat posuti šećerom u prahu.
(Stil)
Pogledajte više