SA MESOM I PIRINČEM, RAPSODIJA UKUSA: Punjena bundeva kojoj nećete moći da odolite

Novosti online

14. 02. 2024. u 07:40

DRUGAČIJI ručak, u savršenom spoju mesa i povrća, prste da poližete.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1 srednja bundeva
* 300 g mlevenog mesa
* 50 g obarenog pirinča
* 1 crni luk
* 1 kašičica mlevene začinske paprike
* 1 kašika suvog biljnog začina
* so
* biber

Priprema:

Izdubite bundevu, unutrašnjost premažite puterom i posolite. U obaren pirinač dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, začinsku papriku, suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Sjedinite smesu dobro. Napunite bundevu pripremljenom smesom pa je zatvorite poklopcem od bundeve. Pokrijte bundevu aluminijumskom folijom pa prebacite u pleh obložen pek-papirom i 100 ml vode. Pecite je 70 minuta na 200 stepeni. 

(Trpeza)

Pogledajte više