POSNE MEKIKE BEZ KVASCA: Doručak kao kod bake - vruće pecivo koje Srbi obožavaju
Tatjana Marković
18. 01. 2024. u 07:00
Ne postoji osoba koja je probala mekike a da se nije oduševila ovim pecivom.
Priprema je vrlo jednostavna, samo umesite testo i ispržite mekike. Mogu da se jedu u bilo koje doba dana, a najbolje su za doručak ili večeru. Takođe, možete da ih služite sa slatkim ili slanim namazima, a mi vam danas donosimo recept za posne mekike koje se prave bez kvasaca i koje će definitivno uspeti svima.
Sastojci:
400 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašike ulja
220 ml tople vode
Recept za posne mekike bez kvasca:
U posudi pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa sipajte ulje i toplu vodu. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Zatim testo podelite na jednake delove i oblikujte loptice. Svaku razvucite i pržite u dobro zagrejanom ulju.
(Stvar ukusa)
Pogledajte više