FRANCUSKI KROMPIR S LUKOM: Jednostavno preukusno - pravi hit

Novosti online 07. 01. 2024. u 15:19

ŠTA god da se nađe na svečarskoj trpezi, krompir će uvek skrenuti pažnju, a spremljen na francuski način biće pravi hit.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* krompir, 1 kg
* maslac, 100 g
* jaja, kuvana, 4 komada
* budimska kobasica, 250 g
* crni luk, 1 glavica
* kisela pavlaka, 200 ml
* parmezan, rendani, 100 g
* brašno, 1/2 kašike
* prezle, 2 - 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* peršun, 1 veza
* vlašac (vrsta luka), po ukusu (u malim količinama, kao začin)


Priprema:

- Oljušten i obaren krompir isecite na kolutove. U podmazani sud rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. Izmešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Pospite prezlama, parmezanom i grudvicama maslaca.

Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Služite kao glavno jelo uz sezonsku salatu.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više