NAPRAVITE PRILOG KOJI OBOŽAVA CEO SVET: Probajte pečeni krompir, najukusniji do sada

Novosti online 03. 01. 2024. u 10:30

SAVRŠENO hrskava korica koja "puca", a iznutra sočan i mekan. Ovo je najlakši recept i možete da ga jedete i sa mesom, ali i ribom.

Foto Shutterstock

Pečeni krompir je prilog koji niko ne odbija, a najčešće se služi sa mesom. Ne dodaju se neki posebni sastojci, a korica će biti neverovatno hrskava, dok će iznutra biti mekan i sočan. Pečeni krompir ćete napraviti najlakše moguće, a svi će biti oduševljeni ukusom.

Potrebno:

* krompir
* 100 ml ulja
* 2-3 čena belog luka
* 1 kašika seckane mirođije

Recept za pečeni krompir sa belim lukom i mirođijom:

U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte krompir koji ste isekli po želji. Sipajte ulje u tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim dodajte proceđeni krompir, začinite po želji, pa sve lepo promešajte. Pecite nekih sat vremena i 20 minuta. Na svakih pola sata okrećite krompir. Pomešajte mleveni beli luk sa seckanom mirođijom i malo maslinovog ulja. Pet minuta pred kraj prelijte aromatičnom smesom i nastavite da pečete do kraja.

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više