UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA PILAV SA MESOM: Uz 1 jednostavan trik neće biti suv - starinsko jelo naših baka

Tatjana Marković 26. 11. 2023. u 14:00

ISPROBAJTE recept za pravi srpski pilav koji je zasitan i veoma jednostavno se pravi.

Foto: Printskrin Jutjub/Kuhinja Sunčane Staze

Tajna je da ga zalivate bujonom u kome su se kuvali bataci, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv.

Sastojci:

2 pileća bataka
1,5 ćaša pirinča
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 paprika
so, biber
malo ulja za prženje

Foto: A. M.

 

Priprema:

Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci ( na taj način će pririnač biti rastresit), i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.

(Stil)

Pogledajte više