KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept koji ama baš nikad ne omane

Novosti online 04. 10. 2023. u 12:48

STVARNO bi bila šteta ne napraviti nekoliko tegli krastavčića za zimu, kada se ovako lako i brzo spremaju.

Foto: Profimedia

Sastojci:

krastavci
so
šećer
sirće
biber u zrnu
sveža mirođija
listići lovora

Priprema:

1. Krastavce oprati i izbockati na nekoliko mesta.

2. U teglu staviti struk sveže mirođije i poređati krastavce. Na njih staviti kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, list lovora i tegle dopuniti do vrha prokuvanom hladnom vodom. Zatvoriti ih, malo ih promućkati i poređati u pleh.

Foto: Shutterstock

3. Pleh s teglama staviti u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti da se tegle u njoj ohlade. Posle 15 dana krastavci se mogu konzumirati.

4.  Od 3 kg sitnijih krastavaca dobićete devet tegli od 7 dl. Ako su krastavci krupniji, stavljati ih u duplo veću teglu i udvostručiti količinu sastojaka.

(Stil Kurir)

Pogledajte više