NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)
Novosti online
02. 08. 2023. u 07:00
Da li ste jeli samsu?
Potrebno je:
- pakovanje tankih kora za baklavu
- 2 g sira mekšeg
- ulje, a može i mast
Preliv:
- 300 g kiselog mleka
- 100 ml jogurta
- 3 čena belog luka izgnječenog
Priprema:
Prvu koru premazati uljem, dodati drugu, pa i nju premazati, a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasporediti po ivici.
Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog pleha. Tako sastaviti do kraja, sve u krug dok se ne popuni tepsija.
Premazati uljem i iseći po želji. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom, pa izvaditi tepsiju iz rerne, preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i prohlađenu seći!
Pogledajte više