DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević 28. 05. 2023. u 12:00

RECEPT za musaku sa tikvicama koja se priprema brzo i jednostavno

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 350-400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • malo suve slanine (nije obaveza)
  • so..biber
  • crvena mlevena paprika
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min. pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane paprike po želji. Sve izjednačiti.

Podmazati pleh 35x25 cm. Poređati na dno pola tikvica. pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti, dodati pavlaku, mleko i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati, pa preliti tikvice.

Po želji pri vrhu poređati listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Prijatno!

Pogledajte više