VASKRŠNJA JAJA KOJA IMAJU POSEBAN UKUS: Farbanje po bakinom receptu - lako i jednostavno
Biljana Ristivojević
13. 04. 2023. u 11:48
AKO još niste osmislili kako da ukrasite vaskršnja jaja, predlažemo jednu starinsku tehniku, koja će jajima dati ne samo lepu boju nego i ukus.
Potrebno vam je:
Dve do tri kese lukovine, što više to bolji ukus
Ulje, nakapati
Dva do tri čena belog luka, može i više, posle svakog sloja po malo
Biber u zrnu, po malo posle svakog sloja
So, tri do četiri kašike supene ukupno raspoređeno posle svakog sloja
Lorber, posle svakog sloja poređati po par listova
Način pripreme
Lukovina se ređa prvo na dnu lonca jedan sloj, posle poređanih jaja sloj, pa opet jaja pa lukovina, i na vrhu sloj lukovine. Ulje i začine dodavati posle svakog sloja.
Sipa se obična hladna voda malo više nego da ogrezne lukovina na vrhu. Kuvati na jedinici, tj. na laganoj vatri, pokriveno, najmanje 4-5 sati, a može i duže.
Kada se sve ohladi kuvana jaja se vade i brišu blago nauljenom krpom da bi dobila sjaj, mogu se brisati i bez ulja.
Pogledajte više