VASKRŠNJA JAJA KOJA IMAJU POSEBAN UKUS: Farbanje po bakinom receptu - lako i jednostavno

Biljana Ristivojević 13. 04. 2023. u 11:48

AKO još niste osmislili kako da ukrasite vaskršnja jaja, predlažemo jednu starinsku tehniku, koja će jajima dati ne samo lepu boju nego i ukus.

Foto: Piksabej

Potrebno vam je:

Dve do tri kese lukovine, što više to bolji ukus

Ulje, nakapati

Dva do tri čena belog luka, može i više, posle svakog sloja po malo

Biber u zrnu, po malo posle svakog sloja

So, tri do četiri kašike supene ukupno raspoređeno posle svakog sloja

Lorber,  posle svakog sloja poređati po par listova

Način pripreme

Lukovina se ređa prvo na dnu lonca jedan sloj, posle poređanih jaja sloj, pa opet jaja pa lukovina, i na vrhu sloj lukovine. Ulje i začine dodavati posle svakog sloja.

Sipa se obična hladna voda malo više nego da ogrezne lukovina na vrhu. Kuvati na jedinici, tj. na laganoj vatri, pokriveno, najmanje 4-5 sati, a može i duže.

Kada se sve ohladi kuvana jaja se vade i brišu blago nauljenom krpom da bi dobila sjaj, mogu se brisati i bez ulja.

Pogledajte više