SJAJAN DESERT ZA PRAZNIKE BEZ PEČENJA: Gotov za 20 minuta (VIDEO)
PRIPREMITE SE za najukusniji kolač koji ćete probati
Danas vam predstavljamo Bakin recept koji ćete za kratko vreme pripremiti za uskršnju trpezu, a verovali ili ne gotov je za svega 20ak minuta, a pri tom se ne peče.
Potrebno je:
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g otopljenog maslaca
- 100 g suvog grožđa potopljenog u rum
- 100 g žele bombona
- 2 kašike mleka ili soka
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g kisele pavlake
- 1 kesica želatina
- orah za posipanje ili čokolada
- 500 g jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) i td.
Priprema:
U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .
Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu.
Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe.
Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera. Možete dodati šećer po ukusu i uživanje može da počne.