SJAJAN DESERT ZA PRAZNIKE BEZ PEČENJA: Gotov za 20 minuta (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević 12. 04. 2023. u 21:00

PRIPREMITE SE za najukusniji kolač koji ćete probati

Foto: Bakina kuhinja

Danas vam predstavljamo Bakin recept koji ćete za kratko vreme pripremiti za uskršnju trpezu, a verovali ili ne gotov je za svega 20ak minuta, a pri tom se ne peče.

Potrebno je:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 100 g suvog grožđa potopljenog u rum
  • 100 g žele bombona
  • 2 kašike mleka ili soka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • orah za posipanje ili čokolada
  • 500 g jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) i td.

Priprema:

U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh  manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. 

Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe. 

Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera. Možete dodati šećer po ukusu i uživanje može da počne.

Pogledajte više