UŠLI SMO U POSLEDNJU NEDELJU POSTA: Spremite ribu - recept lak, ručak raskošan (VIDEO)
UZ PRAVILNE savete lako ćete je spremiti
Idealan recept za posni ručak.
Riba - sastojci:
2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike belog vina
1 kašičica senfa
3 čena belog luka
biber, so (može suvi začin po želji)
ruzmarin
seckan peršunov list
maslinovo ulje
Za restovan krompir je potrebno:
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
crvena ml. paprika
ml. biber
so
ulje
Riba - priprema:
Ribu polu smrzlu očistiti i izvaditi utrobu, odseći glave i dobro crnilo oprati, ono je gorko. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike sirćeta akloholnog i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati.
U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja, dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj pa staviti ribu i ostatkom nadeva je preliti. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri.
Ja sam na indukcionoj na br. 4. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem. Tako divno miriše, ukus neopisivo dobar.
Krompir skuvati, može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom. Prijatno!