UŠLI SMO U POSLEDNJU NEDELJU POSTA: Spremite ribu - recept lak, ručak raskošan (VIDEO)

10. 04. 2023. u 12:00

UZ PRAVILNE savete lako ćete je spremiti

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Idealan recept za posni ručak.

Riba - sastojci:

2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike belog vina
1 kašičica senfa
3 čena belog luka
biber, so (može suvi začin po želji)
ruzmarin
seckan peršunov list
maslinovo ulje
Za restovan krompir je potrebno:
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
crvena ml. paprika
ml. biber
so
ulje

Riba - priprema:

Ribu polu smrzlu očistiti i izvaditi utrobu, odseći glave i dobro crnilo oprati, ono je gorko. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike sirćeta akloholnog i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati. 

U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja, dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin  i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj pa staviti ribu i ostatkom nadeva je preliti. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri.

Foto: Privatna arhiva

 

Ja sam na indukcionoj na br. 4. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem. Tako divno miriše, ukus neopisivo dobar.

Krompir skuvati, može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom. Prijatno!

Pogledajte više