NA PRVI POGLED IZGLEDA KAO PITA: Probajte zapečenu testeninu sa kobasicom (VIDEO)

Novosti online 26. 03. 2023. u 21:00

ZANIMLjIVO jelo, lako za spremanje odličnog ukusa. Uživaćete!

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

ZAPEČENA TESTENINA SA KOBASICOM - potrebno je:

300 gr testenine 
2 jaja
200 gr sira tvrđeg
200 ml kiselog mleka
50 gr suvih kobasica
malo ulja
kačkavalja
peršunov list

Foto: Bakina kuhinja

 

ZAPEČENA TESTENINA SA KOBASICOM - priprema:

Skuvati testeninu ne baš sasvim i ocediti je. U činiju razmutiti jaja, dodati kiselo mleko, kockice kobasice, 50 gr kačkavalja rendanog i izmrvljen sir. Dodati nekoliko kašika maslinovog ulja i malo soli.

Na kraju ubaciti seckan peršun i mleveni biber i izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem i sipati testeninu i malo je poravnatii.

Preko testenine sipati spremljen nadev, pa protresti da dođe između testenine. Odozgo dodati malo još mrvljenog sira i rendanog kačkavalja. Peći u rerni na 220 stepeni oko 30 min. Vrhunsko.

Pogledajte više