ZA DANAŠNJI RUČAK PRAVIMO DOMAĆI SPECIJALITET: Kombinacija piletine i kupusa (FOTO/VIDEO)

Novosti online 23. 03. 2023. u 12:00

DOBAR ukus je zagarantovan

Foto: Privatna arhiva

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, evo predloga za vas.

Piletina i kupus - sastojci:

1 pile 2,5 kg

Marinada - sastojci:

maslinovo ulje
1 kašika soja sosa
1 kašičica senfa
soli
beli biber 
beli luk granule

Podvarak - sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
1 kašika masti
bibera, malo slatke mlevene paprike
lovorov list
300 gr suvih rebara

Piletina i kupus - priprema:

U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola u delu gde je kičma i raširiti. Premazati pile marinadom, veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta. 

Kupus iseći na rezance, dodati kašiku masti, lovorov list, malo crvene paprike, mlevenog bibera, suva rebra i dinstati 30 minuta sa malo vode.

Foto: Privatna arhiva

 

Pile izvaditi iz rerne i tepsuje i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati pa vratiti pile i peći još 40-50 min da ispari tečnost i da se lepo ispeče.

Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu. Sigurna sam da ovakav podvarak još niste jeli. Uživajte... Prijatno...

Pogledajte više