NAUČITE JOŠ JEDAN ODLIČAN RECEPT: Pravimo najfiniju i najmekšu punjenu pitu (VIDEO)
MOŽE SE poslužiti kao pita, ali i kao pogača
Isprobajte fenomenalan recept i napravite ukusan doručak ili večeru.
Punjena pita - sastojci:
250 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
10 gr kvasca
1 jaje
450-500 gr brašna
Punjena pita - sastojci za nadev:
150 gr sira
1 žumance
1 kašika kisele pavlake
200 gr šunke listovi
Punjena pita - priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da bude glatko mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.
Testo podeliti na dva dela, pa oba premazati sirom i prekriti sa listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.
Prvo testo preklopiti tri puta, pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredini tepsije.
Tako raditi i sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti, pa premazati žumancetom u koji ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom. Peći na 210 stepeni C oko 15 min, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min pokriveno.
Vrhunsko mekano kao morska pena. Uživajte!