BUDITE MAĐIONIČAR U KUHINJI: Delikates od šnicli kakav još niste probali (VIDEO)
Novosti online
26. 03. 2023. u 18:00
RECEPT koji je odličan izbor za praznični ručak
DELIKATES OD ŠNICLI - potrebno:
350 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
1/2 kašičice granula belog luka luka (ili 2 čena svežeg)
bibera
soli
paprike mlevene slatke i tucane ljute
3 kašike prezli
malo maslinovog ulja
DELIKATES OD ŠNICLI - potrebno:
150 gr tvrđeg sira
100 gr kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
100 ml jogurta
2 kuvana jaja
soli, bibera, bosiljka origana
peršunov list
DELIKATES OD ŠNICLI - priprema:
U mleveno meso ubaciti sitno seckan crni luk, jaje, prezle, beli luk, papriku jednu i drugu, bibera, soli i sve dobro izjednačiti. Pokriti da odstoji.
Skuvati dva jajeta, pa ih, kad se prohlade, izrendati u činiju. Dodati rendan sir i pola kačkavalja, Ubaciti pavlaku, jogurt, malo soli i bibera. Dodati bosiljak i peršunov list, i na kraju peršun seckan. Sve izjednačiti. Ja sam kao prilog dodala krompir na kolutove.
Tepsiju 35x25 podmaziti maslinovim uljem. Po dnu poređajte krompir. Rukama od mesa oblikujete šnicle pa ih stavite preko krompira. Preko svake šnicle staviti po punu kašiku preliva od sira i rasporedite.
Odozgo narendajte drugi deo kačkavalja. Ja sam ukrasila čeri paradajzom. Peći na 190 stepeni 50-60 min. Služiti uz salatu i, obavezno, neku čorbicu ili supu..Uživajte, fantastično jelo koje kad probate uvek ćete praviti.
Pogledajte više