KAČAMAK NJOKE: Najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)
Novosti online
24. 03. 2023. u 16:15
NA SAM pogled na ovaj fantastičan recept, reagovaće sva vaša čula
Jelo idealno za gurmane i ljubitelje jake hrane.
Kačamak njoke - sastojci:
400 ml vode
160 gr kukuruznog brašna
malo soli
200 gr kisele pavlake
2 kašike kiselog mleka
100 gr suve kobasice
100 gr rendanog kačkavalja
peršunov list
Kačamak njoke - priprema:
U vodi skuvati kačamak (vodu posoliti) oko 2-3 min. Skloniti sa šporeta. Tepsiju 35x25 cm dobro premazati uljem.
Kašiku umočiti u vodu i vaditi tanje njoke i ređati u tepsiju. Izmešati pavlaku, kiselo mleko 50 gr rendanog kačkavalja i peršunov list.
Preliti njoke i svaku njoku prekriti listom kobasice. Posuti ostatkom kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći u rerni oko 25 min na 200 stepeni C.
Može kao samostalno jelo ili kao dodatak jelu.
Vrhunsko jelo je spremno za degustaciju. Uživajte!
Pogledajte više