MALO DRUGAČIJI RECEPT ZA OMILJENI HLEB: Kroasan pogača sa kiselim mlekom (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević 07. 03. 2023. u 15:30

Pogača mekana kao pamuk koja će oduševiti sve za trpezom

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Potrebno je:

  • 400 ml tečnosti (300 ml kiselog mleka i 100 ml vode )
  • 20 g kvasca
  • 1 jaje
  • oko 700 g brašna
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 žumance

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti 20 g kvasca. Dodati kašičicu šećera, dodati ulje, kiselo mleko, brašno i soli i zamesiti glatko testo.

Testo odmoriti 30 minuta. Zatim odvojiti malu lopticu koja je potrebna za krug tepsije, pa razviti pola cm u krug. Premazati uljem. Iseći trouglove, pa ih uviti u kiflice.

Okrugli pleh premazati uljem i ređati kroasane u krug. Odvojenu lopticu staviti u sredinu. Pokriti krpom da odmori 20 minuta, a onda premazati žumancetom u koje ste dodali kašiku ulja i kašiku mleka. Potom peći na 180 stepeni.

Pečenu malo pokriti da se ohladi, pa uživati u divnom ukusu. Prijatno!

Pogledajte više