MALO DRUGAČIJI RECEPT ZA OMILJENI HLEB: Kroasan pogača sa kiselim mlekom (VIDEO)
Kristina Ljubisavljević
07. 03. 2023. u 15:30
Pogača mekana kao pamuk koja će oduševiti sve za trpezom
Potrebno je:
- 400 ml tečnosti (300 ml kiselog mleka i 100 ml vode )
- 20 g kvasca
- 1 jaje
- oko 700 g brašna
- 50 ml ulja
- malo soli
- 1 kašičica šećera
- 1 žumance
Priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti 20 g kvasca. Dodati kašičicu šećera, dodati ulje, kiselo mleko, brašno i soli i zamesiti glatko testo.
Testo odmoriti 30 minuta. Zatim odvojiti malu lopticu koja je potrebna za krug tepsije, pa razviti pola cm u krug. Premazati uljem. Iseći trouglove, pa ih uviti u kiflice.
Okrugli pleh premazati uljem i ređati kroasane u krug. Odvojenu lopticu staviti u sredinu. Pokriti krpom da odmori 20 minuta, a onda premazati žumancetom u koje ste dodali kašiku ulja i kašiku mleka. Potom peći na 180 stepeni.
Pečenu malo pokriti da se ohladi, pa uživati u divnom ukusu. Prijatno!
Pogledajte više