POSNA SLANA KREKER TORTA: Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (VIDEO)
KO KAŽE da torta mora biti samo slatka? Slane su još zanimljivije, a evo recepta za jednu od njih
POSNA SLANA KREKER TORTA - potrebno je:
1 konzerva tunjevine (180 gr)
150 - 200 gr margarina
200 gr posnog majoneza
1 kašika senfa
300 gr posnih krekera
prepečenog susama 50 gr
2 kisela krastavca
2 šargarepe kuvane
2 krompira kuvana
1 kisela paprika
50 gr pečenog kikirikija
200 ml presola iz krastavaca
POSNA SLANA KREKER TORTA - priprema:
Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.
Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo.
U poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.
Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem.
Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.