U POTRAZI STE ZA RUČKOM? Spremite pilav sa suvim rebrima, integralnim pirinčem i mladim lukom (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević 04. 03. 2023. u 21:00

IZBOR za vikend ručak.

Foto: Jutjub printskirn/JelaJelena Petrovic

Potrebno je:

  • 200 g integralnog pirinča
  • 2 šargarepe
  • 200 gr suvih rebara (mesnatiji deo)
  • 2 veze mladog luka
  • 1 manji krompir
  • ulje 
  • so, biber
  • peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti kocke suhomesnatog, pa dodati sečen luk i na kolutove isečenu šargarepu i prodinstati.

Dodati na kockice isečen krompir i opran pirinač.

Naliti vodom, smanjiti na tihu vatru. Posoliti i pobiberiti.

Krčkati dok voda malo ispari, pa istresti u tepsiju i zapeći na 220 stepeni oko 20-30 min.

Uživajte! Prijatno!

Pogledajte više