NIKADA NISTE STAVILI AJVAR U PASULJ? Morate da probate - evo u čemu je caka (POSNI RECEPT)
LEPO i ukusno
POSNI PASULj SA PINĐUROM (ILI AJVAROM) - potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
2 glavice luka
lovorov list
zrno bibera, malo
3 čena belog luka
1 kašika pinđura ili ajvara
ulje
so, biber
peršunov list
POSNI PASULj SA PINĐUROM - kako se pravi:
Pasulj dobro oprati, pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu, pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera i jednu glavicu sitno seckanog luka.
Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva, a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulja i naseckan crni luk, pa ga propržiti.
Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mlevenog bibera. Na kraju ubaciti kašiku pinđura ili ajvara. Probati pa na kraju posoliti.
Pustiti par minuta da vri pa staviti seckan peršunov list. Naš pasulj je gotov. Fantastičnog ukusa. Prijatno.